Wat is linkbuilding?

Linkbuilding betekend het verkrijgen van relevante links naar je website. Hoe meer relevante websites in jouw branche linken naar je website des te meer waarde zal jouw website krijgen van Google.

Dit zal resulteren in betere vindbaarheid in Google. Je kan linkbuilding zien als stemmen voor jouw website. Hoe meer relevante links hoe meer goede stemmen voor jouw website. Als je dus meer links/stemmen krijgt voor je website zal deze uiteindelijk ook hoger positioneren voor bepaalde onderwerpen in Google waar je website over gaat. Het is dus wel belangrijk dat je website genoeg content heeft zodat je daarvoor ook hoger kan scoren in Google.

De 6 verschillende linkbuilding methodes:

  • Interne links
  • Je website inschrijven bij directories (startpagina's, overzichtspagina's)
  • Links ruilen met andere websites
  • Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites
  • Social media inzetten en daarop links delen
  • Het kopen van links

 

Interne links plaatsen

Door intern te linken naar de juiste pagina's met de juiste zoekwoorden geeft Google ook meer waarde voor dat zoekwoord aan die pagina.

Je website inschrijven bij directories (startpagina's, overzichtspagina's)

Door links te kopen bij startpagina's en andere overzicht pagina's bouw je de basis op van je linkbuilding profiel. Dit zal zorgen voor meer waarde voor je website en betere vindbaarheid. Dit is alleen niet alles, ook externe blog plaatsingen zijn zeer belangrijk voor het variatie van je backlink profiel.

Links ruilen met andere websites

Dit moet je niet teveel doen want ook Google kan dit tegenwoordig zien! Alleen het kan zeker wel een positief effect hebben om een paar links te ruilen met andere gerelateerde websites. Echter is dat in deze tijd wel steeds lastiger.

Gastbloggen, artikelen schrijven voor een andere websites

Dit is momenteel de meest belangrijke manier van linkbuilding. Een andere website schrijft rond de 450 woorden wat gerelateerd is aan jouw website en zal vervolgens doorlinken naar jouw website. Zorg er wel voor dat het relevant is en dat je bijvoorbeeld niet een speelgoed blog laten linken naar je website over scheerapparaten.

Social media inzetten en daarop links delen

Als je actief bent op social media en ook links worden gedeeld erop naar jouw website zal dit ook een positief effect hebben op de zichtbaarheid van je website. Zorg dus ook dat je actief bent op social media.

Het kopen van links

Koop bij gerelateerde websites een link plaatsing en kies een juiste anchortekst waarop de site naar jouw website moet linken.