Hoe kom je hoger in Google?

Hoger komen in Google is niet in een zin uit te leggen maar wij proberen het zo beknopt mogelijk te houden zodat het leesbaar en duidelijk is. Google wilt de beste pagina voor een bepaald zoekwoord bovenaan tonen. Hiervoor heeft Google een heel algoritme die bepaald wanneer een pagina beter is dan een andere pagina. Wat het precies is weet niemand maar wel is duidelijk dat het algoritme bestaand uit 3 pijlers.

Allereerst techniek, is de pagina van een website veilig om te bezoeken, laadt hij snel en is het design responsive. Ook belangrijk is de sitemap zodat pagina’s snel gevonden en geïndexeerd kunnen worden. Naast techniek sluit de content aan bij de zoekintentie van de bezoeker? Is de webpagina relevant en interessant genoeg voor de gebruiker om op de website te blijven. Wordt er gebruikgemaakt van kopteksten? Is de leesbaarheid goed en zijn meta-tags juist ingesteld?Als allerlaatst krijg je dan autoriteit. Hoe lang bestaat de websites en hoeveel relevante links van andere sites worden er verwezen naar jouw website.

Om iets verder in te gaan op de bovenstaande pijlers om hoger in Google te komen hebben we het uitgeschreven in 5 tips.
 

5 tips om hoger in Google te komen

1. Zorg voor een goed werkende website

Zorg dat je website goed geoptimaliseerd is en snel werkt voor iedere bezoeker. Content eenvoudig leesbaar is en goed te vinden is voor mobiel, tablet en desktop.

2. Focus op long-tail zoekwoorden

Focus op de long-tail zoekwoorden. Focus dus niet op: “auto kopen” maar bijv. op “Volvo kopen in Amsterdam”.

3. Relevante content

De content die je voor een pagina schrijft moet relevant zijn. De bezoeker moet het makkelijk kunnen lezen en de informatie vinden waar hij/zij naar op zoek is.

4. Je metagegevens moeten verleidelijk zijn om op te klikken

Je meta titel en meta omschrijving zijn natuurlijk zichtbaar in Google. Zorg dat die tekst iets zegt over je pagina maar maak het ook verleidelijk zodat mensen willen klikken.

5. Start met linkbuilding

Nadat je website aan alle kanten is geoptimaliseerd is en genoeg content bevat dan is het belangrijk om te starten met linkbuilding. Zorg dat je website meer autoriteit krijgt en externe links zodat je goed gevonden gaat worden in Google. Indien je linkbuilden wilt uitbesteden kan dat bij SEOplaats eenvoudig.

Met deze informatie en tips kan je hoger in Google gaan komen en we hopen hierbij voldoende informatie te hebben gegeven.